Poemes per escoltar, llegir o cantar

“El que teniu a les mans és molt més que un llibre. Hi ha poemes fets cançons, i molt més que cançons. Hi ha il·lustracions poema, hi ha música, hi ha paraules… Llavors, si no és un llibre, ni un disc, ni una exposició d’art… Què és,doncs? Com el podem anomenar? Ah!, no ho sé. I segur que els lectors tampoc no ho sabeu, perquè la paraula no existeix i ens l’haurem d’inventar.” Són paraules de l’espcriptora Anna Manso, recent guanyadora del premi Cruïlla de literatura infantil, en el pròleg d’Un barret de cançons.

I què és Un barret de cançons? Doncs, de fet, una proposta molt diferent i de gran qualitat. D’entrada, és un recull de 29 poemes de Miquel Desclot. Poemes que són presentats en forma d’il·lustració fruit del treball de l’estudi Mandaruixa Design de Barcelona. Tota una obra d’art.

29nov: Un dels poemes il·lustrats del llibre. @: Mandaruixa Design

 

Poemes amb música
Però Un barret de cançons és també un disc, ja que els poemes són cantats pel Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, considerat ara mateix com un dels millors cors infantils d’Europa. La música l’ha compost Josep Vila i Casañas i l’acompanyament al piano és de Josep Surinyac. La direcció és a càrrec de Josep Vila i Jover. Una música que, com diu Manso, “no està feta només per acompanyar, sinó també per crear un paisatge poètic que ens faci somiar”. El llibre-disc, que es publica amb producció de Ficta, la nova editorial gironina de música, es podrà trobar a partir d’aquesta última setmana de novembre a les llibreries. Per fer-ne un petit tast, però, es va presentar ahir dilluns a l’Abacus del carrer Balmes de Barcelona i a la llibreria La Gralla de Granollers.

El Punt Avui, Cultura Barcelona
29 de novembre de 2016