Biografia

© Lluís Brunet
© Lluís Brunet
© Ona Vilar Del Pino
© Alberto Antolín
© Lluís Brunet

Director, compositor i pedagog nascut a Sabadell l’any 1966. La seva especialitat és el repertori vocal a capella, i també la literatura coral-orquestral de tots els temps.

Actualment és director titular del Cor de Cambra Lieder Càmera de Sabadell i col·labora regularment amb el Cor de Cambra Francesc Valls de Barcelona. Ha estat director titular de l’Orfeó Català (1998-2016), del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2011-2016) i del Cor de la Radiotelevisió Espanyola (2007- 2010). Ha enregistrat per als segells Ficta, Columna Música, La Mà de Guido, Ars Harmonica, Anacrusi, TVC Disc i RTVE.

Ha col·laborat puntualment amb formacions com el Coro Nacional de España, el Cor de la Ràdio de Suècia, el Cor Mundial de Joves, l’Orfeón Donostiarra, el Cor de l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, el Coro Juvenil Nacional Simón Bolívar de Veneçuela, la Orquesta de Radiotelevisión Española,  la Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Orquesta Sinfónica de Málaga.

En la seva faceta de preparador de cor ha treballat al costat de les principals batutes del panorama internacional: Daniel Barenboim, Daniele Gatti, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Marc Minkowski, Jean-Christophe Spinosi, René Jacobs, Lorin Maazel, Helmuth Rilling i Franz Brüggen, entre d’altres.

Com a compositor es dedica principalment a la música vocal-instrumental i és autor d’un ampli catàleg d’obres per a cors infantils i juvenils, per a cor mixt a capella i per a cor i orquestra. Entre les seves obres més interpretades arreu del món destaquen Sanctus-Benedictus (1992) i Salve Regina (2001).

Altres obres més recents són Te Deum, per a mezzo-soprano, cor i orquestra, Missa Sanctus-Benedictus, per a dos cors a cappella, i l’oratori Veni Creator Spiritus, per a quatre solistes, cor i orquestra, estrenat al Palau de la Música de Barcelona l’any 2016. Lau Haizetara (“Als quatre vents”) és una obra composta el 2018 per a cor i piano basada en folklore basc i la Missa Sagrada Família (2019) li valgué el Premi Clavé a la millor composició coral de l’any a Catalunya.

Des del 2005 és professor de direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. També imparteix regularment tallers, seminaris i masterclasses a diverses ciutats europees i llatinoamericanes.

Descarrega la biografia completa o breu.